Най-успешният тим в историята на Шампионска лига - Реал (Мадрид), се класира за осминафиналите на турнира без никакви затруднения.

Кралете победиха Брага с 3:0 у дома, като така постигнаха своята четвърта победа от четири мача и вече съвсем спокойно мислят за фазата на осминафиналите.

Едва ли някой изобщо е вярвал, че Реал ще има проблеми в група с Наполи, Брага и Унион (Берлин), но със сигурност целта на Кралете е била максимално бързо да свършат своята задача, като това се превърна във факт.

Все пак Реал можеше да има по-трудна вече от очакваното, ако още в шестата минута на мача Алваро Джало бе вкарал от бялата точка.

Гостите от Брага получиха дузпа след нарушение на Вазкес, но третият вратар на домакините - Андрий Люнин, който първоначално бе в списъка на резервите, но заради контузия на Кепа по време на загрявката се започна като титуляр, успя да спаси дузпа.

А след този критичен момент Реал повече нямаше проблеми в мача.

Браим Диас откри в 27-ата минута, а в началото на втората част два бразилски гола от Винисиус и Родриго набързо направиха резултата 3:0, с което мачът бе решен.

 

Така в тази група Реал със сигурност ще завърши на едно от първите две места със спечелените 12 точки, Наполи е втори със 7, Брага все още мечтае с три точки на третото място, а Унион има само една.

Тази вечер безпроблемни победи постигнаха Арсенал и Интер, като артилеристите надвиха Севиля с 2:0 у дома, а "нерадзурите" спечелиха с 1:0 като гости на Ред Бул Залцбург.

Победата на Интер означава, че грандът от Милано и Реал Сосиедад политат също към осминафиналите, заедно с Реал. Място там също имат немските Байерн (Мюнхен) и РБ Лайпциг, както и английският първенец Манчестър Сити.

 

Ето и всички резултати от вечерта в Шампионска лига:

Група "А"

Байерн - Галатасарай 2:1

Копенхаген - Манчестър Юнайтед 4:3

Класиране: Байерн 12т, Копенхаген 4т, Галатасарай 4т, Манчестър Юнайтед 3т,

Група "В"

Арсенал - Севиля 2:0

ПСВ - Ланс 1:0

Класиране: Арснеал 9т, Ланс 5т, ПСВ 5т, Севиля 2т,

Група "С"

Реал Мадрид - Брага 3:0

Наполи - Унион Берлин 3:0

Класиране: Реал 12т, Наполи 7т, Брага 3т, Унион 1т,

Група "D"

Реал Сосиедад - Бенфика 3:1

РБ Залцбург - Интер 0:1

Класиране: Реал Сосиедад 10т, Интер 10т, Залцбург 3т, Бенфика 0т.

Дир.бг