Една луда вечер насред Копенхген доказа нещо, в което всички сякаш от няколко седмици са сигурни - в Манчестър Юнайтед има нещо гнило.

Датският първенец Копенхаген изживя една от най-паметните си вечери, а в нея Манчестър Юнайтед бе победен с 4:3.

Невероятен мач със седем гола, обрати и късна развръзка, от която изходът е изключитлено болезнен за "червените дяволи".

Сезонът, който се очертава да е пълен провал във Висшата лига, бе белязан от някои тежки загуби, както и отпадане от Купата на Лигата след 0:3 у дома, е на път да добие трагичен развой в Шампионска лига.

За четири мача Манчестър Юнайтед има скромен актив от едва три точки, като освен очакваната загуба от Байерн в Мюнхен, "червените дяволи" паднаха от Галатасарай след луда драма у дома, а след още по-голяма драма тази вечер, бе инкасирано и поражение от Копенхаген.

А кой ли можеше да предвиди това след първите 30 минути на мача, в които Манчестър Юнайтед напълно заслужено водеше с 2:0.

Расмус Хьойлунд - момчето от датската столица, което тръгна към големия футбол именно от тима на Копенхаген, се разписа на два пъти. И в двата случая той не показа никакви сантименти към родния си клуб, в който актуални футболисти са двамата му братя.
 

Хьойлунд на два пъти бурно отпразнува радостта си, а също така подобри и рекорд на Димитър Бербатов. Датчанинът вече има пет гола за четири мача в Шампионска лига, докато с екипа на на "червените дяволи" Бербатов имаше 4.

Но всичко започна да се преобръща за Юнайтед в 42-ата минута, когато Маркъс Рашфорд по груб начин настъпи противник и след намесата на ВАР, английският национал видя картона с червен цвят.

Това даде импулс на Копенхаген, като датският шампион успя да обърне в рамките на 13-минутното продължение.

Първо Мохамед Елюнуси изравни, а девет минути след 45-ата, Хари Магуайър се отчете с поредната си нелепа неточност и игра с ръка в наказателното поле.

Проверката с ВАР показа, че това е дузпа, а Диого Гонсалвеш вкара за 2:2 на полувремето.

Драмата не бе по-малко през второто полувреме, когато смелият тим на домакините тръгна да търси пълния обрат, но гол вкара Манчестър Юнайтед.

Това се случи след дузпа в 69-ата минута, отново отсъдена след намесата на ВАР. Реферът прецени, че намиращият се с гръб към топката бранител на датчаните извършва нарушение, когато топката се удря в ръката му и посочи бялата точка, а от нея Бруно Фернандеш бе безкомпромистен.

Съвсем нормално, с човек по-малко Манчестър Юнайтед започна да пази аванса си, но само в рамките на четири минути между 83-ата и 87-ата, видяхме нов датски обрат.

Лукас Лерагер изравни, а докато в Юнайтед се чудеха как точно да процедират при създалата се ситуацията, Копенхаген вече бе напред в резултата чрез Рууни Барджи.

Голям мач на "Паркен" и 4:3 за Копенхаген в една историческа за датчаните вечер, която тотално заплете тази група "А".

Там има едно сигурно нещо. Байерн надви Галатасарай с 2:1 и след четири победи от четири мача вече мисли за следващата фаза, докато Копенхаген и Галатасарай имат по четири пункта, а Юнайтед е на дъното с 3.

Дир.бг