Младежките национали на България пропуснаха да победят Косово като гост в европейските квалификации и за втори пореден двубой се задоволиха само с точка срещу този съперник. Под неспирния дъжд на стадион "Захир Пазайти" в Подуево футболистите на Александър Димитров завършиха 2:2.

Преди точно един месец, на 17 октомври, но в София, двата тима пак не се победиха при 1:1.

Мартин Сораков изведе българите напред още в седмата минута с красив гол, реализиран с удар от дъгата на наказателното поле. Талантът на Славия шутира мощно с левия крак, а топката се удари в гредата и попадна в мрежата на противникоивя вратар.

"Лъвчетата" продължиха да атакуват и можеха да вкарат още голове, но Марин Петков и Никола Илиев пропуснаха добри възможности, а в 32-ата минута се стигна до попадение, което обаче бе за косоварите. Ардит Тахари бе добре позициониран между двама български защитници и вкара за 1:1.

Отговорът на българските национали не закъсня и в 44-ата минута Петков все пак реализира, след като бе изведен зад защитата и сам срещу вратаря с добре насочен изстрел с левия крак заби топката точно под напречната греда - 2:1.

Тахири пак вкара за домакините - този път в 59-ата минута, когато от близко разстояние направи 2:2.

Нашите момчета търсеха по-настойчиво победата в оставащите тридесетина минути, ала за съжаление не успяха да вкарат трети път, макар възможности да не липсваха - пред Мартин Сораков, както и резервата Роберто Райчев. Райче бе изведен сам срещу вратаря в последните минути, но не успя да го преодолее.

Така след пет изиграни мача младежите са трети в групата с 6 точки - една повече от четвъртия Косово и с равен брой с втория Германия и лидера Полша. Германци и поляци обаче имат съответно три и два мача по-малко към момента.

Дир.бг