Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов говори пред репортерите пред сградата на  Комисията за противодействие на корупцията (КПКОНПИ) в София, като отказа да коментира своя оставка. Михайлов беше привикан на разпит по неясна все още тема в 14:00 часа и остана три часа в Комисията. Час и половина по-рано пък с личния автомобил на президента на БФС – джип Мерцедес, си тръгна адвокатът му.

За Михайлов днешната дата е знакова, но емоциите в този момент са далече от онези преди 30 години, когато България на днешния ден победи Франция на стадион Парк де Пренс и започна похода си към САЩ 94.

"Няма да подавам оставка. Другата седмица имаме колективен орган във футболния съюз", започна президентът на централата. След това репортери обясниха, че оставката му се искала от цялото общество и от политически партии, което може да бъде прието иронично предвид разпоредбите на ФИФА за отсъствието на всякакви отношения между футбол и политика.

"Ще ви кажа другата седмица. Имаме колективен орган, на който аз трябва да кажа какво ще направя. Така че не се притеснявайте. Всички неща, които интересуват обществото, ще станат достояние. Вие каквото пишете", каза още Михайлов и уточни: "Всичко, което интересува обществото – финансиране, разхождане на средства, абсолютно всичко.

Както е известно, вчера преди и по време на Европейската квалификация между националните отбори на България и Унгария, която се игра пред празни трибуни на Националния стадион, беше организиран протест срещу управлението на актуалното ръководство на българския футбол. Но протестът, обявен като мирен, ескалира и станаха сблъсъци между футболни привърженици и полицаи. Има пострадали хора и от двете страни, а много хора без особена логика в думите обвиниха Михайлов и БФС за инцидентите, а не организаторите на протеста.

За вчерашния мач не чувствам никаква вина, защото това е мач на УЕФА. И УЕФА решава къде и кога да се играе и дали да е с публика или без публика.

След това той получи въпрос, че мачът България – Унгария (2:2) вчера е бил договорен предварително като краен резултат. Самият Михайлов първоначално буквално не повярва на въпроса и след това заяви: "Моля? Как да е уговорен мача, това са глупости".

"Няма никакво разследване. Имам много голям морал", допълни Михайлов, но не отговори конкретно за какво точно е бил разпитван три часа. "Всичко каквото са искали, съм им го казал".

Попитан как би коментирал кръвта вчера, ранените полицаи и фенове, той отговори: "Точно затова УЕФА каза да няма публика".

БТА