Националният отбор на Нигерия по футбол, който записа два слаби резултата на старта на квалификационната кампания за Световното първенство през 2026, би уволнил с удоволствие селекционера си Жозе Пезейро, ако имаше пари да му плати неустойката. Това обяви членът на федерацията Нсе Есиен, цитиран от АФП.

"Ако имахме пари, сме готови да го уволним, защото не сме доволни", заяви Есиен пред медиите в страната.

Класирането на "Супер орлите" за Мондиала вече е под въпрос, след като отборът направи две равенства срещу скромните отбори на Лесото и Зимбабве.

"Всички искат уволнението на треньора. От 6 възможни точки ние спечелихме две. Това е жалко и сме в много деликатна ситуация", добави Есиен.

Португалският треньор Пезейро е сочен с пръст заради слабите игри на тима на Нигерия, който не бе и на Световното първенство в Катар през 2022. Нигерия ще посрещне през лятото на следващата година тима на Република Южна Африка у дома, преди да гостува на Бенин в следващите квалификации.

В Група "C" Южна Африка е е начело с 3 точки и мач по-малко, като тимът може да увеличи разликата след двубоя си с Руанда във вторник.

Първият отбор от групата ще се класира директно, докато вторият трябва да премине през баражи.

БТА