Италия взе безценна точка при визитата си на Украйна – 0:0 и се класира на Евро 2024 в Германия. Носителят на трофея отпреди четири години ще има шанс да защити титлата си. Двубоят от група С на квалификациите бе решаващ и за двата тима, но символичните домакини от Украйна се нуждаеха от задължителни три точки на стадиона в Леверкузен. Равенството бе напълно достатъчно за футболистите на Лучано Спалети, които завършват на 2-рата позиция в крайното класиране в групата, макар и с равен актив от по 14 точки с украинците, но с по-добри показатели в преките двубои.

Украйна започна силно срещата, но Джанлуиджи Донарума се справи с удари на Циганков и Судаков. Постепенно италианците изравниха играта и създадоха куп положения пред Трубин, въпреки това до почивката равенството се запази. След подновяването на играта Италия продължи със силното си представяне, но отново гол не падна. В заключителните минути Украйна опита да стигне до победен гол, но без успех. Така Италия завърши на втора позиция с 14 точки, а на първа позиция остана Англия с 20 пункта. Футболистите на Гарет Саутгейт направиха 1:1 при визитата си на Република Северна Македония. Барди даде аванс на македонците през първата част, но  резервата в тази среща Хари Кейн изравни.

Словения се класира за финалите на европейско първенство за първи път от 2000 година, след като спечели с 2:1 Казахстан в Любляна и си осигури второто място в Група Н от квалификациите за Евро 2024 . В 21-ата минута Бенямин Шешко от дузпа даде аванс на домакините. Рамазан Оразов изравни в 48-ата минута. Четири минути преди края Бенямин Вербич с красиво изпълнение донесе заслужена радост за Словения.

В друга среща от групата Северна Ирландия победи с 2:0 Дания. Домакините поведоха в резултата в 60-ата минута чрез Айзък Прайс. В 81-вата минута резултатът бе удвоен след точен удар на Дион Чарлс. Така Северна Ирландия завърши на 5-тото място в групата с 9 спечелени точки. Дания пък остана на 1-вата позиция с 22 пункта.

Отборът на Чехия победи с 3:0 Молдова в пряк сблъсък за второто място на група Е. Така чехите официално се класираха за финалите в Германия през идната година. Попаденията бяха дело на Давид Доудерда, Томаш Хори и Томаш Соучек.

БТА