Младежите на България записаха впечатляваща победа срещу Естония с 6:0 в двубой от група D на квалификациите за Евро 2025.

Всички голове паднаха през второто полувреме - Георги Николов реализира хеттрик, по един добавиха Асен Митков и Роберто Райчев, а Роберт Вееринг си отбеляза автогол.

 

Това е рекорден успех за гарнитурата ни до 21 години за този век.

С победата си днес България поделя втората позиция в класирането с Германия. Двата тима имат по девет точки, но бундестимът е с три мача по-малко.

Лидер е Полша с 12 точки, събрани след четири победи. Останалите тимове в групата - Косово с осем точки, Естония с една и Израел без актив.

"Не дойде леко победата - коментира след двубоя треньорът на националите Александър Димитов. - Резултатът малко заблуждава. Няма слаби отбори и аутсайдери. Поздравявам играчите, защото дадоха максимума от себе си. Този отбор започна своето развитие от първия мач с Естония, защото дотогава не разполагахме с всичките си играчи. За мен е удоволствие да работя с тези играчи.

Не помня скоро младежкият национален отбор да е побеждавал с 6:0. Всички знаехме, че този мач трябва да го вземем задължително и това се отрази в началото. Има много добър колектив. Страхотни са, има отбор и те показаха това, което могат. Можем да се мерим с най-добрите, ако всички играчи са ни налични. В мача с Германия го показахме. С едно добро представяне, те могат да повишат доверието в клубовете си и да получават повече шансове", допълни селекционерът.

Дир.бг