Лионел Меси и Аржентина превзеха "Маракана" по пътя към Световното първенство през 2026-а.

Аржентинците победиха с 1:0 в дома на големия си футболен враг Бразилия, като по този начин нанесоха на Селесао историческото първо домакинско поражение в световна квалификация.

До момента отборът на Бразилия бе играл 64 световни квалификации на собствена земя, като от тях 51 бяха спечели, а 13 завършиха наравно. За първи път обаче Селесао изпитва вкуса на домакинско поражение по пътя към Мондиал.

Освен това Аржентина продължи доминацията си в този сблъсък в последните четири години, в които три мача завършиха именно с победи на Меси и компания, а един бе нулево реми.

Страхотното постижение на Аржетнина е, че отборът печели втори пореден мач на "Маракана", след като направи това във финала за Копа Америка през 2019-а.

Иначе типично по южноамерикански, настоящия двубой бе изпъстрен с множество нарушения, нерви, тежки сблъсъци между играчите и доста малко футболни моменти.

Единственият гол в мача вкара Николас Отаменди в 63-ата минута, когато централният бранител се извиси над всички при корнер и с глава прати топката в мрежата.

Също така мачът бе белязан от сблъсъци между полицията и фенове на Аржентина, като се наложи играчите на двата тима да прекъснат мача и да се опитат да успокоят ситуацията, приканвайки феновете да се успокоят.

А победата на Аржентина означава, че Бразилия записва трето поредно поражение в световните квалификации и четвърти мач без победа, което остава Селесао едва на шестото място със 7 точки

Именно първите шест тима в класирането ще отидат директно на Мондиала, като лидер е Аржентина с 15 точки, следват Уругвай с 13, Колумбия с 12, Венецуела с 9, Еквадор с 8, Бразилия със 7, Парагвай и Чили с 5, Боливия с 3 и Перу с 2.

Тази нощ Уругвай продължи с невероятното си представяне, като победи Боливия с 3:0, Парагвай надви Колумбия с 1:0, Еквадор се наложи със същия резултат над Чили, а Перу и Венецуела направиха 1:1.

Дир.бг