Актуалният носител на Купата на България и 12-кратен шампион Лудогорец мина лесно през третодивизионния Балкан (Ботевград) и го победи с 4:0 в тазгодишното издание на турнира. По този начин разградчани се класират на осминафинал и ще играят на 6-и декември като домакин на Локомотив (Пловдив).

За радост на местните любители на футбола, старши треньорът на лудогорци Георги Дерменджиев пусна титулярите на терена. Аматьорският тим получи подкрепа от 8000 зрители на своя стадион "Христо Ботев" и започна срещата активно. След равностойно начало и една пропусната възможност от домакините чрез Здравко Атанасов, чийто изстрел беше спасен от Серджио Падт. В 15-ата минута "орлите" откриха резултата. Бърнард Текпетей получи дълъг пас зад защитата, надбяга защитата, освободи се от един бранител и наказа вратаря Васил Вълчев.

До края на първото полувреме Лудогорец диктуваше темпото и на три пъти топката по чудо не влезе във вратата. Вместо това, ботевградчани изпуснаха един добър шанс да изравнят чрез Йордан Дамянов. В края на първата част Квадво Дуа изпусна още един шанс да направи 2:0.

11 минути след началото на второто полувреме Тодор Неделев вкара за 2:0. Той докопа топката на границата на наказателното поле и технично я прати до гредата. Домакините отговориха с далечен изстрел на бившия футболист на Левски и Ботев (Враца) Павел Петков, който опита да изненада Серджио Падт.

В 72-ата минута Лудогорец направи 3:0 чрез Руан Круз, който засече паднал центриране на Аслак фон Витри от дясно. Круз изпревари всички и отклони топката в мрежата. В 81-ата минута Рик Джонатан вкара за 4:0 при добавка. Фон Витри влезе навътре пред дъгата и стреля, а топката се отби от гърба на защитник на Балкан (Ботевград). Тя се върна при Рик, който я прати във вратата.

Две минути преди края ботевградчани можеха да върнат едно попадение, но ударът на резервата Емил Ангелов се отби в гредата.

БТА