Александър Везенков вкара три точки при поражение на Сакраменто Кингс със 112:117 срещу Ню Орлиънс Пеликанс в мач от редовния сезон на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА). Кингс все още са лидери в Тихоокеанскаата дивизия, но при равенство в баланса с Финикс Сънс.

Везенков игра 10:14 минути и добави две борби към актива си.

Двата отбора стартираха равностойно и разменяха лидерството четири пъти във втората четвъртина. Играчите на Сакраменто обаче пропуснаха поредица от стрелби след преполовяването на частта и Пеликанс изградиха преднина от 17 точки. Везенков сложи край на лошата серия с тройка 17 секунди преди сирената и съкрати пасива на отбора си на шест точки за полувремето.

Сакраменто заличи пасива си след почивката и изравняваше на три пъти Пеликанс, но поредица от точни стрелби на Зайън Уилямсън и Брендън Инграм дадоха преднина на Ню Орлиънс при 113:108 само минута и половина преди края. Малик Монк обаче вкара два пъти от нарушение, но Де'Арън Фокс пропусна стрелба за изравняване при 37 оставащи секунди по часовник.

Уилямсън отбеляза 25 точки за Пеликанс, а Инграм добави 23. Йонас Валанчунас записа дабъл-дабъл с 15 точки и 11 борби, докато за Сакраменто най-резултатен бе Де'Арън Докс с 26. Кингс обаче отстъпиха на Пеликанс за втори път в рамките на три дни.

БТА