Ледена пързалка, коледен базар, разнообразни забавления и празнична атмосфера очакват жителите и гостите на града през месец декември. Всички съоръжения ще бъдат разположени на паркинга до зала „Арена Шумен“, съобщиха от пресцентъра на общината.

Голямото тържество, което ще даде началото на коледните празници в Шумен, ще бъде на 1 декември от 17,30 часа.

Специално за събитието пред „Арена Шумен“ ще пристигне и най-дългоочакваният гост от Лапландия – Дядо Коледа, заедно със своята помощница Снежанка. В празничната програма ще се включат и анимационните герои Маршал и Скай от Пес патрул, Елза, Спайдърмен и Миньоните. След това по традиция небето над Шумен ще бъде озарено от богата и пъстра заря, която ще постави символично началото на празниците.

Също от първия ден на декември на паркинга на „Арена Шумен“ ще отвори ледена пързалка с площ 300 кв. м. За настроението на децата ще има също детско влакче, въртележка, бънджи и други атракциони.

Големите пък могат да посетят коледният базар там. Празнично украсени щандове ще предлагат традиционна скара със зимни мезета, греяно вино с аромат на канела, коледни сладки и сувенири. Базарът ще работи от понеделник до петък от 12,00 до 21,00 часа, а в събота и неделя до 22,00 часа.

Пред сградата на Драматично-кукления театър „Васил Друмев“ ще бъде оформен детски кът с Дядо Коледа и еленчетата. По пешеходната зона, в близост до театъра, ще бъде подреден фермерски и занаятчийски базар.

ШУМ.БГ