ЦСКА ще изиграе последния си мач на стадион "Българска армия" преди реконструкцията срещу "Лудогорец". Това обявиха от клуба на официалния си сайт и поканите своите привърженици "да станат част от историята".

Срещата от 20-тия кръг на Първа лига (последен за есенния дял) е на 10 декември (неделя) от 17.45 часа.

"С нестихващо вълнение бихме искали да съобщим, че предприемаме следващите стъпки по пътя към голямата ни мечта. В спешен порядък започваме тръжни процедури за разрушителни дейности на стария стадион, както и избор на строител за новото съоръжение. Няма да губим и минута без работа по проекта. Тези процедури обаче отнемат време, затова и най-доброто решение е отборът да доиграе полусезона на "Българска армия", а в паузата съоръжението да бъде затворено и подготвено за безопасния му демонтаж", обявиха от ЦСКА.

Това се случва само дни, след като стана ясно, че делото срещу реконструкцията на стадиона е спряно.

Планът за реконструкция на "Българска армия" е на стойност 90 милиона лева и беше представен през април.

Изграждане на нов стадион на мястото на "Българска армия" стана възможно, след като ЦСКА и държавата учредиха съвместно дружество. Клубът обаче се задължава да остане в рамките на настоящата чашка на стадиона и да няма строителни дейности извън нея.

След това се стигна до няколко жалби, а по-късно дори и до протест на феновете заради забавянето. Преди дни мажоритарният акционер Гриша Ганчев обяви, че "ЦСКА скоро ще има стадион".

"Последният мач на построения през 1967 г. стадион "Българска армия" ще бъде домакинството на "Лудогорец" на 10.12.23 г. Ще отбележим това паметно събитие подобаващо. Очакват ви активности и изненади. Подробности ще бъдат дадени с наближаване на датата", добавиха още от ЦСКА.

От клуба казват още, че "всеки закупил специален билет, ще има възможност да го получи на касите на стадиона от петък - 08.12.23 г".

Дневник