Люис Хамилтън отрече твърденията на директора на "Ред бул" Кристиан Хорнър, че е опитал да говори с него за потенциален трансфер в тима. Седемкратният шампион във Формула 1 заяви, че не той, а Хорнър е поискал среща.

Шефът на "Ред бул" каза в интервю в сряда, че представител на Хамилтън се е свързал с него по-рано тази година, преди пилота да подпише нов договор за две години с "Мерцедес".

"Не знам откъде тръгна тази история. Тоест - знам, че дойде от Кристиан. Не разбирам какво говори, защото никой, доколкото аз знам, от моя екип не е говорил с него. Аз не съм говорил с Кристиан от години. Той обаче се свърза с мен по-рано тази година да се срещнем, но това беше. Просто ги поздравих за невероятната година и им казах: "Да се надяваме, че скоро ще се боря с вас." Това е", каза Хамилтън пред "Скай спортс".

Хорнър заяви, че пилотът не само е опитал да се свърже с "Ред бул", но се е срещал и с президента на "Ферари" Джон Елкан. Директорът на шампионите заяви, че не вижда как Хамилтън може да е в един отбор с Макс Верстапен.

"Имали сме няколко разговора през годините за идване на Люис. Те се свързаха с нас няколко пъти. Последният беше по-рано тази година, имаше запитване дали ще има интерес. Той се е срещал и с Елкан. Мисля, че са имали сериозни разговори. Но аз не виждам Макс и Люис биха работили заедно. Тази динамика не би била правилна. Ние сме напълно доволни от това, с което разполагаме", каза Хорнър пред "Дейли мейл".

По-късно днес от "Скай спортс" съобщиха, че са се свързали с "Ред бул" и "Хорнър стои зад думите си, че представител на Хамилтън се е свързал с него".

Дневник