Александър Везенков не записа дори минута за Сакраменто Кингс, който спечели гостуването на Минесота Тимбъруулвс със 124:111 в мач от турнира, част от редовния сезон на NBA.

Саша остана на скамейката, а в тимовия лист със статистиките след края ясно бе записано - DNP-COACH'S DECISION. Това е официално признание, че българинът не е бил контузен, а решението на треньора Майк Браун е да не влезе в ротацията на отбора.

Същият статут имаха Филип Петрушев, Джейлън Слоусън и Колби Джоунс. Кингс използва 10 играчи и, въпреки че има контузени състезатели, изобщо не посегна към баскетболист №1 в Евролигата от миналия сезон.

Веднага след края на мача журналистът Джейсън Андерсън от "Сакраменто Бий" - местно издание, близко до отбора, съобщи: Петрушев няма да е част от състава от утре, като най-вероятно заминава за Гърция, за Олимпиакос.

Около Везенков продължават да витаят слухове за трансфер, но не към Европа.

След двубоя днес темата не бе коментирана от треньора Браун, а няколко репортери зад Океана пишат, че тройна сделка между Сакраменто, Чикаго и Торонто може да заведе Саша или в славния тим, някога изведен от Майкъл Джордан до 6 титли за 8 години, или до Канада.

По-вероятно е да се случи второто - Торонто да е следващият тим на българина, ако изобщо се стигне до такава сделка през декември.

dir.bg