Президентът на БФС Борислав Михайлов подаде оставка, съобщава Gol.bg.

Това стана факт преди минути на провеждащия се изпълком на футболната централа, на която трябва да се вземе решение и за свикването на извънреден конгрес през пролетта на 2024 година!

Решението му беше очаквано след ексцесиите покрай евроквалификацията между България и Унгария в София. Времено изпълняващ длъжността ще бъде Михаил Касабов. Следващото заседание на Изпълком ще бъде на 6 декември.

"Откакто се завърнах начело на БФС, всички участници в процеса понесоха огромни критики. Да, националният отбор не се представи на ниво. Всичко останало, което е зависело от мен, е било изпълнено. Българският футболен съюз разви система за развитие на млади таланти, която ще бъде представена през декември. Инвестирахме в това българското първенство да е максимално ефективно. Подписахме анекс за телевизионните права. Установихме партньорски договори, за да повдигнем нивото на българския футбол.

Само от моето завръщане насам са въведени в експлоатация 19 терена. Организационната структура бе обновена с млади и кадърни хора. Щяхме да направим още повече, ако не се бяхме превърнали в отдушник. Истински горд съм от постигнатото. Това са факти, а срещу тях никой няма да каже нищо. Имате ми оставката, нито един клуб не ми иска оставката", каза Михайлов и отказа да отговаря на журналистически въпроси.

Днес.бг