Галатасарай и Манчестър Юнайтед завършиха наравно 3:3 в страхотен мач от петия кръг на груповата фаза в Шампионска лига.

Това беше пореден голов трилър с участието на "червените дяволи", който завършва разочароващо за тях в Група "А". В предишните кръгове тимът на Ерик Тен Хаг загуби с 3:4 от Байерн, с 2:3 от турците и с 3:4 от Копенхаген.

Сега се нуждаеше от победа, която да го приближи към елиминациите в турнира, но това изглежда много трудна задача, тъй като в последния кръг приема колоса Байерн. Юнайтед е последен с четири точки, колкото има и Копенхаген, който пък тази вечер гостува на баварците. Галатасарай е втори с пет точки и всичко за второто място ще се решава в последния кръг на 12 декември. В него турският гранд гостува на Копенхаген.

Днес Юнайтед отново беше подведен от вратаря си Андре Онана, тъй като на два пъти в мача водеше с два гола разлика преди да допусне лековати голове след грешки на камерунеца. И двете неточности бяха след пряк свободен удар на Хаким Зиеш. Керем Актюркоглу също вкара за домакините, а за гостите точни бяха Алехандро Гарначо, Бруно Фернандеш и Скот Мактоминей. 

Това не е първи случай, в който новият вратар проваля мач на Юнайтед в Шампионска лига, като това се случи още срещу Байерн и първия мач с Галатасарай.

Първата по-интересна ситуация в мача бе в четвъртата минута, когато ветеранът Дрис Мертенс опита далечен шут, но Андре Онана плонжира и спаси комфортно. На другата врата пък Алехандро Гарначо центрира по земя за Расмус Хойлунд и ударът на датчанинът бе блокиран.

Манчестър Юнайтед обаче направи супер атака в 11-ата минута и във втори пореден мач поведе с ранен гол на Алехандро Гарначо. В края на нападението младият аржентинец получи от Бруно Фернандеш и стреля неспасяемо под напречната греда със силен изстрел.

В 15-ата минута турците бяха много близо до това да отговорят. След центриране от корнер Онана спаси удар от малък ъгъл, а последвалата добавка също бе блокирана. При третата обаче топката срещна ръката на Скот Мактоминей, а ВАР сигнализира, че не трябва да бъде отсъждана дузпа.

Дир.бг