Реал Мадрид продължава да се забавлява в груповата фаза на Шампионска лига, като постигна пета поредна победа от началото на кампанията.

"Кралския клуб" е безгрешен в Група "C" след 4:2 срещу Наполи в "Сантяго Бернабеу", а двата тима предложиха зрелище, подобно на това в Неапол, завършило при 3:2 за гостите.

Родриго, Джуд Белингам, младият Нико Пас и Хоселу реализираха за отбора на Карло Анчелоти, а за гостите точни бяха Джовани Симеоне и Андре-Франк Замбо Ангиса.

По този начин Реал си осигури спечелването на групата и вече има актив от 15 точки. Наполи е със седем, а равенство 1:1 между Брага и Унион Берлин направи услуга на италаинския тим, тъй като преднината пред португалците е три точки кръг преди края. Двата тима ще играят директен сблъсък в Неапол на 12 декември, като Брага се нуждае от победа с два гола разлика. В другия мач Унион Берлин, който е с две точки, ще се бори за място в Лига Европа с евентуална победа в домакинството срещу Реал.

Двубоят на "Сантяго Бернабеу"днес  започна вихрено, като двата тима си вкараха по едно попадение в рамките на две минути.

Първо в десетата Квича Кварацхелия пусна далечен пас към Джовани Ди Лоренцо, който отклони пред гол линията за Джовани Симеоне и синът на Чоло вкара от близка дистанция за 1:0.

Реал обаче отвърна още в следващата атака със супер попадение на Родриго, който матира Мерет със силен изстрел в горния ляв ъгъл.

В 22-ата минута Джуд Белингам осъществи пълен обрат, като вкара 15-ия си гол от началото на сезона. Той вкара изящно с глава след центриране на Давид Алаба.

Дир.бг