Изключително интересни групи нареди жребият за футболното Евро 2024.

Церемонията се проведе в зала "Елбфилхармони" в Хамбург и разпредели тимовете в 6 групи. 21 от 24 отбора са ясни, а последните 3 места ще бъдат определени след изиграване на баражи.

Шампионатът ще бъде открит на 14 юни догодина с мач между Германия и Шотландия. Бундестимът е домакин на шампионата, като останалите два тима в група А са Унгария и Швейцария.

Безспорно най-тежка обаче е група В. Там жребият събра на едно място колосите Испания и Италия, а останалите два тима са балкански - Хърватия и Албания.

Англия пък имаше късмет и се падна в група със Сърбия, Словения и Дания.

Любопитно ще е и в група D, където заедно са Франция и Нидерландия, а останалите два отбора са Австрия и победител в един от баражите.

Най-лесна изглежда задачата на Португалия. Кристиано Роналдо и компания ще играят с Турция, Чехия и също отбор от баражите.

А като доста безинтересна изглежда групата с водач Белгия, в която останалите съперници са също тим от баражите, плюс Словакия и Румъния.

Последните три участника на Евро 2024 ще станат ясни на 26 март догодина, когато ще се изиграят допълнителните двубои.

Първенството ще стартира на 14 юни и ще продължи до 14 юли, когато е финалът на "Олимпиащадион"в Берлин. Откриващият двубой ще бъде между домакина Германия и Шотландия на "Алианц Арена" в Мюнхен. За осминафиналите на турнира ще се класират първите два отбора от всяка от шестте групи, както и най-добрите четири тима, които са се класирали на трето място в груповата фаза.

Пълният жребий:

ГРУПА А

Германия

Шотландия

Унгария

Швейцария

ГРУПА В

Испания

Хърватия

Италия

Албания

ГРУПА С

Словения

Дания

Сърбия

Англия

ГРУПА D

Плейоф А (Полша, Естония, Уелс, Финландия)

Нидерландия

Австрия

Франция

ГРУПА Е

Белгия

Словакия

Румъния

Плейоф В (Израел, Исландия, Босна и Херцеговина, Украйна)

ГРУПА F

Турция

Плейоф С (Грузия, Люксембург, Гърция, Казахстан)

Португалия

Чехия

Дир.бг