Робърт Санчес се превърна в първият вратар на Челси, който спасява дузпа в мач от Премиър лийг от май 2021 година насам, но и това не стигна на лондончани при гостуването им на "Олд Трафорд". Манчестър Юнайтед спечели дербито на кръга, побеждавайки "сините" с 2:1 и така се върна към победите, след като в събота вечер допусна поражение с 0:1 от Нюкасъл като гост.

Трите точки в сряда вечер изстреляха "червените дяволи" в първата шестица на класирането, но разбира се с условието, че Тотнъм и Нюкасъл все още не са изиграли двубоите си от междинния кръг в Англия.

Юнайтед няма загуба у дома от Челси в първенството вече над 10 години, а последната такава бе на 5 май 2013-а, като досега през сезона има актив от 27 точки, отреждащи на отбора шестото място, докато Челси е десети с 19.

Началото предвещаваше динамичен мач и точно това се случи, а домакините получиха дузпа преди да са минали и 10 минути. В осмата минута съдията отсъди такава след преглед с ВАР на нарушение на Енцо Фернандес срещу Антони, но Бруно Фернандеш стреля слабо и не успя да открие резултата.

И двата тима играеха открит и бърз футбол, а очаквано се стигна и до гол, който бе от игрова ситуация. Скот Мактоминей овладя с десния си крак избита топка около точката на дузпата, а след това с левия я прати в ъгъла на Санчес - 1:0 след 19 минути футбол.

Челси обаче отговори в самия край на полувремето - в последната минута юношата на Манчестър Сити Коул Палмър вкара поредния си гол този сезон. Талантливият халф изравни с удар по земя между няколко играчи в червено, а Онана нямаше какво да направи - 1:1.

През втората част атаките към двете врати се редуваха една след друга, като Никълъс Джексън направи сериозен пропуск за гостите, а в 70-ата минута Мактоминей нанесе втория си ключов удар. Шотландецът засече с глава центриране на Гарначо на далечната греда, за да вдигне феновете на крака за 2:1. Малко след това той пропусна да оформи и своя хеттрик, стреляйки неточно от добра позиция.

В продължението Челси можеше да изравни, но Армандо Броя нацели гредата след удар с глава.

Шампионът Ман Сити направи грешна стъпка във втори пореден двубой. След 3:3 срещу Тотнъм през уикенда, сега "гражданите" допуснаха поражение, отстъпвайки с 0:1 при гостуването си на Астън Вила.

Дир.бг