Ювентус е добре дошъл да се присъедини отново към Европейската клубна асоциация (ECA), след като италианският отбор сигнализира, че ще се оттегли от проекта за Европейската суперлига. Това увери днес шефът на организацията Насер Ал-Хелаифи.

ЕСА представя повече от 440 клуба от цяла Европа, но организацията е доминирана от големите отбори, в това число 9 от 12-те инициатори на т.нар Суперлига на Европа. Ювентус, както и Реал Мадрид и Барселона, така и не се върнаха към редиците на асоциацията, която работи в тясно сътрудничество с УЕФА.

Трите отбора бяха изключени през 2021 година, а сега през юли от Юве обявиха, че са започнали процедура по оттегляне от проекта.

    "Ако спрат това, за което се опитват да се борят, което според мен е глупав проект, винаги са добре дошли, каза Ал-Хелаифи пред репортери след среща на борда на ECA в Копенхаген. - Говорих със собственика и, знаете ли, той ми се обади и мисля, че искат да се върнат. Определено са добре дошли при нас отново".

Попитан кога това може да се случи, той отвърна: "Това е нов процес, приемаме ги като нов член".

Ал-Хелаифи, който е и президент на Пари Сен Жермен, пое поста президент на ЕСА през 2021-а година, когато Андреа Аниели - тогава шеф на Ювентус, се оттегли.

Аниели беше един от основните двигатели на проекта Суперлига, но всички тези събития станаха причина той да напусне и борда на Ювентус през ноември миналата година.

Дир.бг