Поредна голяма вечер в една наистина изумителна футболна кариера отбеляза Кристиано Роналдо.

Този път не на някой от най-култовите стадиони из Европа, а в Саудитска Арабия, където играе от година. Португалецът вкара гол и подаде за още един, а неговият отбор Ал Насър разби у дома с 4:1 Ал Рияд.

Двубоят бе №1200 за Роналдо в тази бляскава кариера, което е умопомрачително постижение и свидетелство за спортно дълголетие. Както и за възхитителното постоянство на суперзвездата, който е изиграл средно по почти 60 мача годишно в кариерата му, която стартира през 2002 г.

Номер седем откри в 31-вата минута след страхотна асистенция на Садио Мане, а после подаде на сънародника си Отавио за 2:0.

След мача Роналдо написа в социалните мрежи: "1200 мача! Специално постижение. Но не мисля да спирам дотук."

На 38 години, кой знае колко още може да играе португалският Супермен. Списъкът с футболистите в историята с най-много мачове е показателен - от полевите играчи Кристиано е на върха. Пред него в общата статистика са само трима вратари.

Англичанинът Пол Басток (1286) и бразилецът Фабио (1301) все още играят, но са вече при отбори от полуаматьорските нива в своите държави.

На върха е Питър Шилтън, легендарният вратар на Англия - 1411 мача. Той игра от 1965-а до 1997 г., което е наистина феноменално. Но все пак - вратар, а не полеви играч.

Дир.бг