След като преди седмица Ливърпул записа знаменит обрат в края срещу Фулъм за 4:3, днес мърсисайдци сториха нещо сходно, но като гости в Лондон - на Кристъл Палас. "Червените" спечелиха с 2:1 на "Селхърст Парк" и поне за няколко часа ще бъдат на върха в Премиър лийг, тъй като Арсенал играе по-късно днес.

Жан-Филип Матета изведе домакините напред от дузпа само десетина минути след появата си в игра. Наказателният удар дойде след намеса на ВАР при нарушение на Джарел Куанса - 1:0 в 57-ата минута.

Системата имаше намеса и преди почивката, когато Кристъл Палас пак получи 11-метров удар, но тогава той бе отменен.

Джордан Аю направи задачата на лондончани по-трудна, след като си изкара два жълти картона между 60-ата и 75-ата минута, а само 60 секунди след изгонването му Мохамед Салах изравни. Египтянинът бе точен с изстрел с левия крак, като имаше и доза късмет, защото топката се отби в друг играч преди да попадне във вратата за 1:1.

Той вече има 150 гола в Премиър лийг, като само четирима други играчи са стигали до тази кота по-бързо от нето (247 мача) - това са Тиери Анри (220), Хари Кейн (218), Серхио Агуеро (217) и Алън Шиърър (212).

Салах бе и един от архитектите на обрата, след като в първата минута на продължението намери Харви Елиът, а той след индивидуален пробив и мощен изстрел извън наказателното поле реализира за 2:1.

Така "червените" вече са спечелили 18 точки този сезон, след като са били в позицията на изоставащ.

Ливърпул е първи с 37 точки, докато Арсенал е втори с 36 и мач по-малко - днес "артилеристите" гостуват на третия в класирането тим на Астън Вила.

Палас пък е четиринадесети с 16 точки.

Дир.бг