Най-добрият български биатлонист Владимир Илиев успя да се класира сред първите 30 в спринта от Световната купа в швейцарския зимен център Лензерхайде.

Европейският шампион от 2017-а завърши на 28-о място, като това е най-доброто му представяне в индивидуален старт до момента през сезона.

36-годишният Илиев направи по една грешка на прав и легнал и завърши на 1:45.6 минута зад победителя Бенедикт Дол. Представянето на Илиев е достатъчно той да попадне в утрешното преследване.

Дру от българите в днешния старт Антон Синапов също направи по една грешка в двете стрелби и завърши на 60-о място с изоставане от 2:45.6 минути.

Младият Константин Василев завърши на 89-о място от общо 93 финиширали състезатели, след като направи общо четири грешки. Изоставането му е от 4:36.1 минути.

Победителят Бенедикт Дол от Германия завърши без грешка и това му позволи да бъде с 5,4 секунди по-бързо от хегемона Йоханес Тингес Бьо, като норвежецът остана втори след една грешка. Подиумът допълни друг германец в лицето на Филип Наврат след една грешка в стрелбата и 36,8 секунди изоставане от сънародника си Дол.

Дир.бг