Японският Урава Ред Даймъндс е съперникът на Манчестър Сити на Световното клубно първенство, което се провежда в Саудитска Арабия.

Японците, които са действащият клубен първенец на Азия, надвиха мексиканския Леон, който пък е представител на северноамериканския футбол.

Урава Ред Даймъндс спечели мача с 1:0, с гол на нидерландеца Алекс Шалк, който се разписа в 78-ата минута, само пет, след като се появи в игра.

Така Урава Ред Даймъндс за втори път ще играе полуфинал на Световното клубно първенство. Първият случай бе през 2007-а, когато японците загубиха с 0:1 от Милан, а сега насреща им отново е европейският клубен първенец, който този път е Манчестър Сити.

Голямата новина от турнира обаче е, че саудитските милиони все още не решават нищо във футбола, защото местният Ал Итихад се провали тежко.

Предвожданият от Карим Бензема тим участва в турнира в ролята си на шампион на страната домакин, без да е континентален първенец, подобно на останалите отбори.

Звездната селекция на саудитците не бе достатъчно за място на полуфиналите, защото Бензема и компания загубиха с 1:3 от египетския Ал Ахли.

Клубният първенец на Африка категорично надигра саудитския си домакин, като все пак решителен момент в мача се оказа дузпата, която Карим Бензема изпусна в края на първата част.

Това се случи при резултат 1:0 за Ал Ахли, след като египтяните откриха именно от дузпа чрез Али Маалул. Бензема изпусна да изравни от наказателен удар, а в началните минути на втората част Хюсеин Ел Шахат и Емам Ашур покачиха до 3:0.

Дир.бг