Ювентус пропусна отличен шанс макар и временно да се качи на върха в италианската Серия "А".

"Бианконерите" направиха 1:1 като гост на борещия се за оцеляване Дженоа, в първия мач от 16-ия кръг на италианския елит.

По този начин Ювентус остана на второто място в класирането, на точка зад Интер, който има тежко гостуване на Лацио в неделя, но ако успее да го вземе, то ще увеличи аванса си на върха на 4 пункта.

Преди този двубой Юве бе в отлична форма - 7 победи в последните осем мача, като единственото реми бе срещу директния конкурент за титлата Интер. В тази серия обаче имаше и няколко щастливи победи с доза късмет, а днес съдбата не бе на страната на "бианконерите", които се спънаха в храбрите "грифони".

А всичко се развиваше перфектно до почивката, защото Федерико Киеза бе точен от дузпа в 28-ата минута, а Юве се оттегли с гол аванс на полувреме.

Дженоа обаче стартира вихрено второто полувреме и бързо изравни чрез Гудмундсон, а това 1:1 се оказа и крайният резултат.

Макар до края Ювентус да нямаше куп шансове за победен гол, то в последната 90-а минута пред гостите се откри чисто положение, при което само геройкста намеса Хосе Мартинес запази точката за Дженоа.

 

 

 

 

 

С тази точка Дженоа има актив от 16 на 14-ото място, докато със своите 37 Ювентус ще остане на второто място и след този кръг.

Дир.бг