Тотнъм започва да се измъква от кризата, в която бе изпаднал в последно време и постигна втора поредна победа във Висшата лига.

"Шпорите" имаха невероятен старт на сезона, стигнаха и до върха в класирането, а най-вече впечатляваха всички с атрактивния си стил на игра.

Редица контузии обаче вкараха тима в серия от пет мача без победа, а сякаш нещата влизат в релси с втори пореден успех, този път над Нотингам Форест с 2:0.

Жокерът на "шпорите" тази вечер се оказа шведският национал със северномакедонски корени - Деян Кулушевски, който първо асистира, а после сам вкара и гол.

Именно той бе с основната роля за успеха, като първото му ключово действие в мача бе в продължението на първата част, когато Кулушевски асистира на Ричарлисон за 1:0.

Кулушевски ознаменува силния си мач, като след страхотното центриране към Ричарлисон за 1:0, той сам вкара втория гол в 65-ата минута с мощен диагонален шут, а с това Тотнъм спечели този двубой.

В последните 20 минути "шпорите" трябваше да играят и с човек по-малко заради директен червен картон, показан на Ив Бисума заради брутално влизане. Въпреки това драма нямаше и гостите са заслужен победител в мача.

Така Тотнъм събра 33 точки на петото място. Толкова има и Манчестър Сити, но "гражданите", както и останалите лидери тепърва ще играят мачовете си от кръга.

Дир.бг