Уест Хям победи Манчестър Юнайтед с 2:0 на Олимпийския стадион в Лондон в празничния 18-и кръг на Висшата лига.

Безкрайните проблеми на "червените дяволи" през този сезон продължават, като това е осмата им загуба в първенството и втора поредна при гостуване на "чуковете".

Отборът на бившия им мениджър Дейвид Мойс беше по-мотивиран, по-класен и по-ефективен в конкретната среща, като стигна до успеха с голове на Джаред Боуен и Мохамед Кудус в рамките на шест минути през втората част.

За "червените дяволи" това беше четвърти пореден мач без вкаран гол след тези с Борнемут (0:3), Байерн Мюнхен (0:1) и Ливърпул (0:0). За последно такъв антирекорд тимът регистрира през далечната 1992 година.

Мениджърът на гостите Ерик Тен Хаг ще се оправдае с огромните кадрови проблеми в защита, като днес като титуляр започна 18-годишният дебютант Уили Камбуала заради болест на Рафаел Варан. Младият Кмбуала си партнираше с 35-годишния Джони Еванс в центъра на отбраната.

Уест Хям започна с домакински натиск и отправи първия точен удар в петата минута, когато Емерсон пробва рефлекса на Андре Онана.

След това мачът стана много скучен, но първата добра възможност за Манчестър Юнайтед дойде от нищото в 35-ата минута. Мохамед Кудус подари топката на Антъни, а той изведе Алехандро Гарначо сам срещу вратаря. Последвалият удар на аржентинеца бе много слаб и се стигна до лесно спасяване.

През втората част "чуковете" също започнаха силно. Добър шанс пред тях се откри в 56-ата минута, когато след центриране от ъглов удар Джаред Боуен стреля с глава, а Онана спаси с една ръка.

След това беше време гостите да започнат да атакуват по-често, но те рядко стигаха до чисти голови положения. Изгодно такова дойде в 69-ата минута, когато Курт Зума се намеси по блестящ начин при пас към Гарначо пред опразнената врата.

Две минути по-късно обаче, лондончани поведоха в резултата. Джаред Боуен се разписа след фантастично двойно подаване с Лукас Пакета. Онана първоначално се намеси, но прати топката отново в краката на крилото и той след това вкара за 1:0.

В 78-ата минута резултат стана 2:0. Огромна грешка на младия Коби Мейно донесе възможност за извеждащ пас към Мохамед Кудус, а той вкара сам срещу вратаря с удар по земя.

С този успех "чуковете изместиха своя съперник в класирането и вече имат 30 точки на шестото място. Тимът на Тен Хаг вече е осми с 28 точки.

Дир.бг