Джоел Ембийд няма да бъде на разположение на Филаделфия за коледния мач на Сиксърс тази година. "Най-полезният играч" на отминалия сезон в НБА ще пропусне срещата на своя отбор срещу Маями заради изкълчен глезен.

Камерунският център, който се сдоби с американско и френско гражданство, като все още не е решил за коя страна ще играе на Олимпиадата в Париж, получи контузията в петък вечер при победата над Торонто. Срещу Раптърс Ембийд записа тринадесети пореден мач с поне 30 точки и 10 борби, като се присъедини към елитна компания - единствено легендите Уилт Чембърлейн, Карийм Абдул-Джабар и Елджин Бейлър са единствените с подобни серии в историята на Лигата.

Фили е с баланс от 20 победи и 8 загуби към момента, а Джоел е с основен принос за силното представяне на своя тим.

213-сантиметровият африканец прави невероятен сезон със средни показатели от 35.0 точки, 11.7 борби, 6.0 асистенции и фантастичните 54.0% успеваемост в стрелбата от игра.

Коледната програма на НБА по традиция е в удобни за България часове и започва с Ню Йорк - Милуоки в 19:00 часа, а после следват Денвър - Голдън Стейт (21:30), Лос Анджелис Лейкърс - Бостън (00:00), Маями - Филаделфия (3:00) и Финикс - Далас (5:30).

Дир.бг