Михаел Шумахер продължава да е една от големите травми, а и мистерии на новото време не само в спорта.

Около състоянието на великия шампион във Формула 1 продължават спекулациите и недоизказаните неща, след като семейството му направи и невъзможното да го скрие от света след инцидента, който преди 10 години едва не струва живота му.

Тогава Михаел падна на ски във френските Алпи, а няколко операции на мозъка отстраниха хематоми, за да се избегне фатален изход.

Съпругата му Корина организира нещо като клиника и 24-часово наблюдение в имение в Швейцария, което е охранявано строго и никакъв външен достъп не се допуска.

Медиите през годините спряха и да опитват да намерят информация какво точно се случва зад стените на имението.

Но в. "Билд" разкрива ден, преди да се навършат точно 10 години от инцидента (на 29 декември), че терапията на Шуми наистина е денонощна. И не е спирала дори за ден през годините в опити да се възстанови работата на мозъка му, уврежданията по който са огромни.

Един от подходите е ежедневна "разходка" на Михаел с автомобил Mercedes AMG, който с различна скорост минава през местността около имението. Идеята е на ниво спомени - чрез звука от колата, гледките през прозореца или някакъв друг детайл, специфичен за движението в автомобил, да се възбуди дейността на мозъка.

Все пак това е дейността, белязала целия съзнателен живот на пилота, който кара картинг от 4-годишен, за да направи почти 20-годишна кариера във Формула 1, където спечели 7 шампионски титли. Едва ли има нещо, което мозъкът и съзнанието на Михаел да разпознават по-отчетливо, от звуците и гледките по време на шофиране.

"Билд" твърди, че Корина планира да направи традиционното си обръщение към феновете на Шумахер в края на годината - така е почти във всяка от десетте години от инцидента.

Но и в него не се очаква да има каквито и да е детайли за състоянието на легендата. Тя просто ще благодари на хората за позитивната енергия, а на медиите - за това, че уважават нейния призив да бъде оставено на мира семейството и да не се рови в нещата, които се случват в имението в Швейцария.

dir.bg