Реал (Мадрид) ще играе на финал за Суперкупата на Испания след луд трилър срещу градския си съперник Атлетико.

Това се случи в уникален мач с осем гола, който Кралете спечелиха с 5:3 след продължения насред пустинята.

Както добре знаете, от няколко години Суперкупата на Испания се провежда във формат на минитурнир, а за трета поредна година дестинацията е Саудитска Арабия.

Полуфиналната среща, която бе и градско дерби на Мадрид, предложи истинско шоу - резултат 3:3 в редовното време, както и два късни гола в самия край на продължението, които изпратиха Реал на неделния финал.

Шоуто започна още в седмата минута, когато Антоан Гризман центрира от корнер, а Марио Ермосо откри с глава в полза на Атлетико.

Отличен старт за "дюшекчиите", но Реал бързо изправни по абсолютно идентичен начин. Топката отново бе центрирана от корнер, а Антонио Рюдигер бе човекът, който с глава преодоля Ян Облак.

А Реал постигна пълен обрат девет минути по-късно, когато единият краен бранител в лицето на Дани Карвахал, асистира на другият такъв - Ферлан Менди, който странно се бе озовал на върха на атаката в малкото наказателно поле, за да отклони технично топката към вратата.

Но това не бе всичко за полувремето, защото дойде ред на Антоан Гризман да запише името си в историята.

В 37-ата минута той изравни за 2:2 със страхотно попадение - негово 174-о за "дюшекчиите", с което той задмина най-голямата икона на клуба - Луис Арагонес.

Шоуто продължи с куп атаки и положения през втората част, а този мач бе близо до това да бъде решен с един изключително нелеп гол.

Ситуацията се разигра в 78-ата минута, когато при центриране в наказателното поле на Реал, вратарят Кепа не се намеси по най-добрия начин и изби топката право в съотобрника си Антонио Рюдигер и от тялото на немския национал тя влезе във вратата - 3:2 за Атлетико.

Кепа имаше претенции, че е бил фаулиран от Алваро Мората, който действително бе точно пред вратаря, но реферите прецениха, че няма нищо нередно в действията на нападателя и комичното попадение бе зачетено.

Но това не бе всичко, защото Реал не заслужаваше да губи този дуел в редовното време и с трети гол на защитник успя да се добере до продълженията.

Вкара го Дани Карвахал, който след серия рикошети, отправи топката неспасяемо във вратата на Облак, за да оформи резултата 3:3.

В продълженията всичко сякаш се поуспокои и двата тима не рискуваха особено, а дузпите изглеждаха като най-логичният, докато не дойде нов комичен гол в 118-ата минута.

Направилият невероятен мач Дани Карвахал центрира, появилият се от пейката Хоселу отклони с глава, а Стефан Савич си вкара нелеп автогол, който даде аванс на Реал от 4:3.

А буквално с последното отиграване на мача, когато вратарят Ян Облак се бе включил в предни позиции да опита да вкара, Браи Диас порази опразнената врата за крайното 5:3.

На големия финал Реал очаква един измежду Барселона и Осасуна.

Дир.бг