Ливърпул направи важна крачка към това да играе финал на "Уембли".

Мърсисайдци победиха Фулъм с 2:1, като по този начин взеха минимален аванс преди реванша от полуфиналите за Купата на Лигата.

Ясно е, че този турнир е последната грижа на водещите клубове в Англия, но когато си толкова близо до финал на "Уембли", това винаги е нещо специално.

А в първите 45 минути на мача Ливърпул изобщо не изглеждаше като тим, готов на всичко да се добере до този финал, защото Фулъм не само, че водеше с 1:0, но и надиграваше своите домакини.

Вилиан откри още в 19-ата минута, а Фулъм имаше още няколко шанса да удвои, включително и в началните минути на втората част.

Ключови за изхода на срещата обаче се оказаха две смени, които Юрген Клоп направи в 56-ата минута. Той вкара в игра Дарвин Нунес и Коди Гакпо, а това се оказаха и главните действащи лица за обрата.

Нунес се отчете с две асистенции, първата към Къртис Джоунс, който в 68-ата минута опита далечен удар и макар да имаше късмет топката да рикошира от бранител, топката влетя неспасяемо във вратата за 1:1.

А само три минути по-късно обратът бе факт, когато Нунес се отчете с нова асистенция, този път към Коди Гакпо, който вкара победният гол за 2:1.

Макар нищо да не е решено преди реванша в Западен Лондон след две седмици, то Ливърпул взе изключително ценен аванс и е с крачка по-близо до големия финал на "Уембли".

Дир.бг