Сериозна промяна се задава във футбола ни.

Мачът за Суперкупата на България, който по традиция изправя един срещу друг шампиона и носителя на Купата, може да се превърне в зрелищен минитурнир с 4 отбора.

Това съобщи президентът на Профилигата Атанас Караиванов, а целта на нововъведението е да се генерира повече интерес към трофея.

Схемата ще бъде по модел на тези в Испания и Италия, където Суперкупата всяка година си оспорват 4 тима - в два полуфинала и един финал.

    "ПФЛ обмисля вариант, в който Суперкупата на България да се промени и да провежда във формат с 4 отбора, както е в Испания и Португалия. Това е нещо, което ще коментираме с г-н Проенса в Португалия", обясни Караиванов.

Той визира президента на португалската лига Педро Проенса, който е и президент на Асоциацията на Европейските футболни лиги. Караиванов е получил покана да присъства на финалния двубой за Суперкупата на Португалия на 27 януари. В мача участие ще вземат победителите от двата полуфинала Брага - Спортинг Лисабон и Бенфика - Ещорил.

Ако турнирът за Суперкупата се бе провел през тази година по правилата в Испания, то за отличието щяха да спорят Лудогорец, ЦСКА, ЦСКА 1948 и Левски. Вместо това ще има само един мач - Лудогорец срещу ЦСКА 1948 на 10 февруари.

Дир.бг