Най-мащабният футболен мач в света - испанското Ел Класико между Реал Мадрид и Барселона - ще има още едно издание.

Добрата новина за феновете стана факт, след като двата колоса ще излязат един срещу друг в директен сблъсък за Суперкупата на Испания - турнир, който се провежда в Саудитска Арабия.

Двубоят ще се играе в неделя от 21 часа (пряко в ефира на bTV Action), макар и двата тима да не се класираха особено лесно за финалния мач.

След като в сряда вечерта Реал Мадрид елиминира драматично Атлетико (головo шоу за 5:3), 24 часа по-късно Барселона също изстрада победата с 2:0 срещу Осасуна.

Каталунците не впечатлиха особено с играта си, макар и да успяха да спечелят след голове на Роберт Левандовски и Ламин Ямал.

При попадението на поляка останаха съмнения за нарушение в атака, но след консултация с VAR голът бе зачетен. Появилият се като резерва младок Ямал пък реши всичко с точен изстрел в продължението на мача.

Така Барса се класира за финала в надпреварата, в която държи първото място по трофеи - общо 14 пъти Суперкупата е поемала към "Камп Ноу". Опонентът Реал Мадрид пък има 12 трофея преди Ел Класикото в неделя.

Дир.бг