Корнелия Хютер от Австрия спечели Супергигантския слалом на доманата писта в Алтенмаркт-Цаухензее, като за нея това е пета победа за Световната купа изобщо. С този успех тя  излезе на върха в подреждането за малката Купа, тъй като досегашната лидерка София Годжа (Италия) падна и не завърши.

31-годишната Кори Хютер започна трудно по трасето и малко преди да влезе в последната му четвърт, тя беше далече извън местата за подиума. Но с много умело каране на финалните метри, както и с елегантно взимане на трудните участъци тя завърши с време 1:13.17 минути. Така момичето от провинция Щирия сложи край на седемгодишното проклятие австрийки да не печелят никакво състезание на тази писта.

Втора бе норвежката Каиса Викхоф Лие , която караше средата на трасето по-добре от всеки друг, но удари врата, влизайки във финалната серия от завои, и завърши на девет стотни зад австрийката.

Лара Гут-Бехрами (Швейцария) беше трета пред победителката от Вал д'Изер от миналия месец Федерика Бриньоне (Италия), като нито една от тях не успя да постигне бързината на Хютер от заключителните етапи.

София Годжа падна на същия завой, на който норвежката Каиса Викхоф Лие се удари, но остана на трасето. Годжа обаче нямаше този късмет и се свлече на пистата. Годжа, която се спусна с червения нагръдник като водач в дисциплината, все пак слезе долу към финала без чужда помощ.

Но не така бяха нещата за Надин Фест, която претърпя тежък сблъсък във врата, реагирайки прекалено късно, след като не успя да завие достатъчно рано. Австрийката Фест остана неподвижна и под лекарско наблюдение почти 10 минути, като през това време състезанието беше спряно. И все пак  успя да се изправи на крака, преди да бъде изведена от планината с видима травма на лявото коляно, а по-късно стана ясно, че има контузия и в дясното рамо. Тя е откарана в болницата в Шварцах, а състоянието й ще стане ясно по-късно днес.

Тъй като Микаела Шифрин липсва, докато се възстановява от настинка, преднината й в генералното класиране за Световната купа е стопена до 182 точки, като Бриньоне се измести Петра Влъхова на 2-ото място.

Шифрин има на върха 929 точки, Бриньоне е на второто място вече със 747, а третата позиция е Влъхова със 722. Днешната победителка се изкачи на 10-о място в подреждането с 340, а за малката Купа е първа с 230 пред Бриньоне със 195.

БТА