Софийският градски съд отмени решението на Търговския регистър, който отказа да впише насрочения за 15 март Конгрес на БФС, на който трябва да се избере нов президент и Изпълнителен комитет на централата.

Търговският регистър отказа да впише Конгреса с мотив, че има грешно подадени документи, а също така посочи и факта, че Михаил Касабов не бе вписан като временно изпълняващ длъжността президент.

След решението на Търговския регистър, Борислав Михайлов подаде жалба в Софийския градски съд, който днес излезе с решение.

Съдът отменя решението на Търговския регистър, а тепърва предстои да резберем дали ТР ще се възползва от правото си да обжалва решението.

    "Отменя по жалба на БФС отказ на длъжностно лице при Агенцията по вписвания, постановен по заявление за обяввяване на акт по партидата на сдружението - покана за свикване на общо събрание (конгрес) на членове на БФС. Указва на Агенцията по вписвания да обяви партидата на БФС покана за свикване на конгрес, който да се проведе на 15.03.2024 година", гласи решенито на СГС.

От него става ясно, че ако не настъпи нова промяна, то на 15 март насроченият Конгрес би трябвало да се проведе по план.

Дир.бг