Фен на Удинезе няма да може да посещава мачовете на любимия си отбор никога повече. Той бе наказан доживот от клубното ръководство, а причината за това са расистки обиди по адрес на Майк Менян - вратар на Милан.

Случката се е разиграла на 20 януари, когато двата отбора се срещнаха в мач от Серия "А". След неговия край френският страж на "росонерите" се оплака, че е чул маймунски звуци по свой адрес от трибуните.

Запалянкото, отговорен за тези подвиквания, е бил издирен от ръководството на Удинезе, което е работило съвместно с полицията, използвайки кадри от охранителната система на стадиона си.

От клуба благодариха на властите за съдействието и обявиха, че ще продължават да работят в същата посока, за да бъдат наказани и други фенове, които са били замесени в този инцидент.

"Вярваме, че подобни сурови мерки са необходими, за да изпратим ясно съобщение. А то е, че расизмът няма място нито във футбола, нито в ежедневието", гласи част от позицията на клуба.

Удинезе е в долната част на класирането на италианския шампионат - на шестнадесета позиция с актив от 18 точки, докато Милан е трети с 45, но изостава на 7 от лидера Ювентус.

Dir.bg