Мечтата на Карлос Алкарас за подвиг в Австралия угасна по болезнен начин и на по-ранна от очакваното фаза.

Световният №2 и двукратен шампион от Шлема напуска Australian Open на фазата на четвъртфиналите, след загуба с 1:6, 3:6, 7:6, 4:6 от Александър Зверев.

Така Алкарас, който безспорно е феномен и го чакат още редица титли от Шлема, не успя да направи нещо значимо в Австралия за пореден път, а четвъртфиналът се оказва непреодолим връх за него на този етап.

Но днес срещу себе си той имаше един почти перфектен опонент - прероденият Александър Зверев, който преодоля контузии и проблеми извън корта, за да покаже най-добрия тенис, на който е способен.

Олимпийският шампион бе изключитлено солиден. Сервираше отлично, показваше агресия с излизания на мрежата, а и перфектно се въползва от многото непредизвикани грешки, които Алкарас правеше.

Прекарал с пет часа повече на корта от Алкарас в последната седмица, Зверев едва ли очакваше точно днес да има най-категоричните си първи два сета от началото на турнира.

Още в ранните мигове на мача се видя, че играта на Алкарас изобщо не върви. Непредизвиканите грешки водеха и до изблик на нерви, а това в никакъв случай не помагаше на испанеца.

Хладнокръвният Зверев се въползва от това и само в рамките на 28 минути затвори първия сет с 6:1.

Втората част от мача започна равностойно. Алкарас вдигна нивото и при 3:3 сякаш мачът тепърва започваше, но сривът за световния №2 отново настъпи.

Зверев проби за 4:3, затвърди пробива за 5:3, а с нов брейк отчая Алкарас и взе втория му сет.

Дир.бг