Арина Сабаленка ще защитава титлата си на Australian open на финал, след като отмести от пътя си вероятно най-трудното останало препятствие - 7:6, 6:4 срещу Коко Гоф, на полуфинал.

Шампионката отново не даде сет и влиза в битката за трофея в събота, без да е загубила нито един в целия турнир.

А мачът между световната №2 (Арина) и №4 (Коко) бе достатъчно равностоен и Гоф не просто имаше шансове да вземе сет, а и да спечели.

Първата част бе страхотно зрелище, в което Арина два пъти повеждаше с пробиви, за да бъде моментално връщана в реалността от смелата тийнейджърка Гоф с рибрейк.

При 5:5 проби американката и сервираше за първия сет - ключов момент.

Но шампионката реагира по шампионски, нанесе ответен удар и вкара тази част в тайбрек. Там Сабаленка показа повече увереност и спокойствие, за да спечели със 7-2.

Вторият сет вървеше гейм за гейм, като и двете бяха безкомпромисни на своето подаване. Но при 4:4 тенисистката от Беларус проби, за да си осигури сервис гейм за мача.

Пропусна първия мачбол, реализира втория и след 104 минути вдигна победно ръце, достигайки финала в събота. Там ще опита да дублира титлата си в Мелбърн от 2023-а.

"Новата Серина" или "детето-чудо", както наричат Гоф, няма от какво да се срамува. Тя игра невероятно силно в Мелбърн и ясно показа, че бъдещето и принадлежи. На 19 Коко има вече титла от Шлема и финал, загубен в Париж през 2022-ра.

Сабаленка чака съперничката си на финала в събота от другата полуфинална двойка, която излиза на корта по-късно днес.

В нея квалификантката Даяна Ямстремска (Украйна) се изправя срещу Кинуен Джън (Китай).

Дир.бг