Русия ще приеме Сърбия в приятелски мач в Москва през март. Това ще е първи мач за тима срещу отбор от Европа след началото на войната в Украйна през 2022 г.

Руският футболен съюз съобщи в социалните мрежи, че мачът със Сърбия ще е на 21 март на стадиона на "Динамо" (Москва) - "ВТБ Арена".

Информации за подобна среща се появиха в края на миналата година. Европейската футболна федерация (УЕФА) е дала разрешение за провеждането на мача. Руските национални и клубни отбори са изключени от турнирите на УЕФА, но забраната не важи за приятелски мачове.

След началото на инвазията руският национален отбор играе приятелски мачове основно с отбори от Азия и Африка, като направи един мач и с Куба през ноември.

В края на 2022 г. беше планиран мач с Босна и Херцеговина, който обаче така и не се състоя след протест на част от босненските играчи.

Последният мач на Русия срещу отбор от Европа беше загубата с 0:1 от Хърватия в Сплит на 14 ноември 2021 г., като срещата беше част от квалификациите за световното първенство през 2022.

Дневник