Отборът на Жирона стигна само до 0:0 при домакинството си на Реал Сосиедад в един от най-любопитните мачове от 23-тия кръг на Ла Лига.

Равенството остави каталунците на второ място в класирането с 56 точки, на една зад лидера Реал, който тази вечер приема в голямото дерби на Мадрид градския си съперник Атлетико.

Въпреки че зрителите на "Монтиливи" не видяха голове, мачът в никакъв случай не бе скучен, особено през първото полувреме, в което домакините бяха по-опасният тим на терена.

Четвърт час след началото удар от фаул на Виктор Циганков едва не се превърна в гол за Жирона, но вратарят на Сосиедад Алекс Ремиро се отличи с чудесно спасяване.

В 24-тата минута Янгел Ерера вкара за домакините, но след продължително разглеждане на попадението със системата за видеоповторения (ВАР) главният съдия Хесус Хил Мансано маркира засада при изграждането на атаката.

В 31-вата минута и гол на Микел Оярсабал от състава на гостите бе отменен.

През втората част Реал Сосиедад имаше повечето възможности за гол, а нервите в двубоя се изпънаха до краен предел, което доведе и до изгонването с червен картон на старши треньора на домакините Мичел.

В последните секунди на срещата Жирона можеше да открадне победата, но Валери пропусна след отличен пас на Ян Коуто.

С равенството Реал Сосиедад запазва шестото си място в класирането с 37 точки.

БТА