Манчестър Юнайтед имаше страхотни 72 часа, в които записа две победи във Висшата лига, при това с нетипична за тима резултатност.

След спиращото дъха 4:3 срещу Уулверхемптън в четъвртък вечер, днес "червените дяволи" надвиха далеч по-спокойно Уест Хем у дома - резултат 3:0.

Юнайтед отново не бе толкова блестящ в чисто игрово отношение, грешките и колебанията пак бяха факт, но пък е и факт, че резултатът е категоричен. Изравнено постижение за най-убедителен успех през сезона.

Расмус Хьойлунд откри резултата през първата част, а Юнайтед си улесни значително задачата в самото начало на второто полувреме с нов гол.

Трябва да отбележим, че точно преди гола Уест Хем имаше своето най-чисто положение, което обаче Емерсон отигра доста нескопосано, вместо да подаде на един от тримата си съотборници на добра позиция.

От изпълнения аут секунди по-късно последва атака, а тя завърши с удар на Гарначо, който се отби в тялото на Найеф Агер и влетя във врата за 2:0.

И макар Уест Хем да имаше няколко шанса да се върне в мача, гол във вратата на Онана за изненада не падна, а пет минути преди края, с втория си гол в мача Алехандро Гарначо съвсем уби интригата.

Така Манчестър Юнайтед измести днешния си опонент от шестото място в класирането и има 38 точки, но остава на сериозната дистанция от 8 пункта от топ 4. Любопитен факт е, че въпреки шестата позиция и вкараните седем гола за три дни, "червените дяволи" имат отрицателна голова разлика, което е нетипично за тим с висока позиция в класирането.

И докато на "Олд Трафорд" домакините празнуваха убедителен успех, то "Стамфорд Бридж" в Западен Лондон изживя поредния и ужасен следобед в последните две години.

Там Челси посрещна Уулвърхемптън и загуби катастрофално с 2:4.

А всичко тръгна прекрасно, когато Коул Палмър откри за домакините, но още до края на почивката "вълците" бяха осъществили обрат.

Матеус Куня изравни, а Аксел Дисаси си вкара автогол за 1:2.

Матеус Куня бе героят на деня в Англия, защото през втората част той оформи своя хеттрик. Вкара за 3:1 в 63-ата минута и за 4:1 десет минути преди края от дузпа.

Ветеранът Тиаго Силва вкара почетен гол за Челси за 2:4, а "сините" от Лондон бяха изпреварени от днешния си опонент и въпреки селекцията на стойност над милиард евро, остават на 11-ото място с 31 точки от 23 кръга.

Още по-неприятното за феновете на Челси е, че само в рамките на няколко дни отборът на два пъти отнесе по 4 гола. 1:4 от Ливърпул в сряда и 2:4 от Уулвърхемптън днес, при това у дома.

Дир.бг