Интер спечели Дерби д'Италия, което освен свирепа битка между два от трите гранда на италианския футбол, може да се окаже и ключов мач за съдбата на Скудетото през този сезон.

"Нерадзурите" спечелиха с 1:0 - минимално, но достатъчно за увеличаване на преднината си на първото място.

Интер влезе в мача с точка повече от Ювентус, като точките вече са четири, а предвид мача по-малко, които "нерадзурите" са изиграли, авансът може да се увеличи до седем пункта - сценарий, при който битката за титлата може доста сериозно да изгуби от своята интрига.

А днес голямото дерби на "Сан Сиро" бе решено от автогол, който Федерико Гати по нелеп начин си заби в 37-ата минута на двубоя.

При едно центриране Бенжамен Павар направи нескопосан опит за нещо като странична ножица и не уцели топката, а сякаш това отиграване внесе лек смут в намиращите се около него играчи.

Първи Бремер не успя да играе с топката, после нападателят на Интер Маркус Тюрам също нещо се обърка, преди намиращият се плътно до него Федерико Гати да отклони с гърди топката в собствената си врата.

Куриозна ситуация, която в края на сезона може да се отчете като един от миговете, решил титлата.

Иначе съвсем очаквано Интер бе по-активният тим през голяма част от срещата. Нищо изненадващо предвид по-практичният и ефективен подход на Юве в повечето срещи - стил, който залага на ефективността, не на атракцията.

"Нерадзурите" имаха още няколко страхотни шанса. Тюрам направи пропуск, а в 57-ата минута Чалханоглу нацели гредата.

Сериозен пропуск направи и Барела, а това позволи на Ювентус да бъде в борбата за поне точка от мача до самия край.

В заключителните минути имаше напрежение пред вратата на Интер, но то по-скоро бе продиктувано от изсипвания и хаотични действия на "бианконерите", като сякаш логично с оглед на целия мач, победата отиде за домакините.

Дир.бг