Слаломът за Световната купа по ски в Банско тази сутрин бе временно спрян, а впоследствие прекратен и анулиран.

Състезанието започна и 31 скиори се спуснаха по пистата, преди да се вземе решението. В този момент Алберт Попов бе 22-ри, след като и българинът, както и повечето състезатели, имаха проблеми най-вече с видимостта на трасето.

Решението дойде малко странно, тъй като нямаше изключително обилен снеговалеж, но очевидно основният аргумент бе за липсата на добра видимост.

По-скоро дъждът, който се изсипа над Банско, даде допълнителен проблем, а и вероятно се е отразил сериозно на качеството на покритието от сняг на пистата, което омекна. Сигурността на състезателите също би следвало да е фактор при взимането на решението от хората от FIS (Световната ски федерация), като те се позоваха и на прогнозата за по-късните часове с по-силен вятър и дъжд.

След изминалата част от състезанието олимпийският шампион Клеман Ноел поведе в класирането с време от 49.13 секунди. Норвежецът Тимон Хауген, който единствен стартира преди Ноел, бе с второ време, като изоставаше с 0.27 секунди от лидера. Трети на 0.38 секунди бе норвежката звезда Хенрик Кристоферсен, който е на 0.38 секунди.

Останалите изостанаха на повече от секунда, като дори лидерът за Световната купа в тази дисциплина Мануел Фелер бе на 1.30 секунди от Ноел.

Алберт бе на 3.59 секунди от лидера, след като видимо изпита трудности.

Над Банско от сутринта валеше дъжд, примесен и със сняг. Специален гост на днешното състезание бе президентът на Република България Румен Радев.

Дир.бг