Барселона продължава с крайно неубедителното си представяне през този сезон в Ла Лига.

Играчите на Шави не успяха да победят предпоследния в класирането Гранада, като срещата завърши 3:3 на "Монтжуик" след голямо зрелище.

Каталунците на два пъти трябваше да заличават изоставане през второто полувреме, а играта им в защита е голямата причина те да не са в битката за титлата както бе през миналия сезон. Ключова роля за точката имаше младият Ламин Ямал, който вкара два от головете за домакините. Той беше титуляр заради липсата на контузените Жоао Феликс и Феран Торес.

Блаугранас не успяха да победят за общо четвърти път в домакинство през настоящата кампания, като предишните три случая носеха загуби. Тимът е 51 точки и остава на цели десет зад лидера Реал Мадрид, както и на пет зад втория Жирона.

Барса поведе в 15-ата минута с попадение на младока Ламин Ямал, който се възползва от великолепно центриране на Жоао Кансело към далечната греда.

След това обаче каталунците бяха наказани в 43-ата минута. Играещият под наем от Манчестър Юнайтед Факундо Пелистри проби по десния фланг и пусна остро центриране, а защитникът Рикард Санчес се нуждаеше от едно докосване, за да отправи неспасяем удар в близкия ъгъл на Марк-Андре Тер Щеген - 1:1.

Гранада продължаваше да е много опасен отбор на контраатаки и в 57-ата минута при един дълъг пас Пелистри бе сам срещу Тер Щеген, но от малък ъгъл не успя да го преодолее.

Логичното все пак се случи в 60-ата минута, когато с много тела в предни позиции гостите успяха да вкарат. Центриране беше лошо изчистено от младия Пау Кубарси, а Мирто Узуни намери Пелистри на чиста позиция, за да може той да вкара за 2:1.

Радостта на гостите обаче бе само за три минути. Барса бързо възтанови равенството след дълъг пас на Кансело към Гюндоган, който с едно докосване майсторски отклони за Левандовски и полският голаджия не сгреши сам срещу вратаря - 2:2.

Малко след това обаче дойде време за петия гол в мача. Гранада пак прати много хора напред, а Фаитут Муса центрира от левия фланг, за да може Игнаси Микел да отклони перфектно с глава, преодолявайки Тер Щеген за 3:2.

В 79-ата минута Барса вкара за 3:3 след статично положение, но голът правилно бе отменен заради засада. Все пак късметът се усмихна на каталунците в 80-ата минута, когато младият Ламин Ямал вкара втория си гол със страхотно изпълнение по земя от далечна дистанция.

Малко след това Тер Щеген спаси точката за домакините, като направи супер спасяване след удар на Узуни.

В другите мачове от деня:

Хетафе - Селта 3:2

Майорка - Райо Валекано 2:1

Севиля - Атлетико Мадрид 1:0

Дир.бг