Габриела Георгиева се класира за полуфиналите на 100 метра гръб на Световното първенство по плуване в Доха.

Българката даде време от 1:01.65 минути, с което подорби с една стотна постижението си в дисциплина, която не е коронна за нея.

Тя завърши на пето място в серията си и даде общо 15-о време, което бе достатъчно за полуфиналите във вечерната сесия днес.

За Георгиева това ще е първи полуфинал в тази дисциплина, докато в нейната най-силна дисциплина - 200 метра гръб, тя има два световни полуфинала.

Пред БНТ тя сподели, че е доволна от своето плуване, но основната й цел в Доха е да успее да вземе олимпийска квота на 200 метра гръб.

Днес се проведоха сериите и на 100 метра гръб при мъжете, където нашият представител Калоян Лефтеров не успя да се класира на полуфинал.

Той спечели своята серия с личен и национален рекорд от 55.44, но това време му отреди 26-о място в общото класиране, като българинът остана на почти секунда от полуфиналите.

И при Лефтеров обаче по-силната дисциплина е 200 метра гръб.

Днес в басейна видяхме и Йордан Янчев, който участва в дисциплината 200 метра свободен стил и даде време от 1:52.75 минути. Янчев остана седми в своята серия и едва 41-и в общото класиране.

Дир.бг