Защитавaщият титлата си в Шампионската лига тим на Манчестър Сити взе своето в първия осминафинален двубой с Копенхаген. Англичаните спечелиха гостуването си в датската столица с 3:1 благодарение на голове на Кевин де Бройне, Бернардо Силва и Фил Фоудън.

За домакините пък точен бе Магнус Матсон - след рядко срещано явление, а именно грешка на Едерсон.

Гражданите имаха нужда от само 10 минути футбол на стадион "Паркен", за да открият резултата. Кевин де Бройне бе точен след асистенция на Фил Фоудън. За белгийската суперзвезда това бе гол №10 в елиминациите на Шампионската лига от сезон 2019/2020 насам - останалите футболисти, които могат да се похвалят с подобно постижение, са Роберт Левандовски (11), Ерлинг ХОланд (13) и Карим Бензема (17).

Фоудън пък записа юбилеен мач №50 в турнира. Той стана едва двадесет и петият англичанин с подобно постижение и най-младият до момента - на 23 години и 261 дни.

Матсон върна интригата за датските домакини и изравни в 34-ата минута, но в добавеното време на първата част Сити пак се върна напред - блаагодарение на Бернардо Силва. Португалецът бе точен в 46-ата минута, а подобно на Де Бройне, също се нарежда в класацията за играчи с поне 10 гола в елиминационната фаза на надпреварата.

Де Бройне пък върна услугата на Фоудън и му асистира за 3:1 в 92-ата минута.

Реваншът е на 6 март на "Етихад" в Манчестър.

Дир.бг