Реал (Мадрид) взе минимална преднина в осминафиналите на Шампионската лига, където съперник на "кралете" е РБ (Лайпциг). Испанците, които са рекордьори по титли в надпреварата с невероятните 14, стигнаха до победата като гост в Германия благодарение на шедьовър, реализиран за 1:0 от Браим Диас, както и на спорно съдийско решение.

Победата бе седма поред за играчите на Анчелоти, които завършиха груповата фаза с 6 от 6. Това е и най-дългата им победна серия от почти десетилетие насам - десетте поредни победи в турнира между април 2014-а и февруари 2015-а.

Бенямин Шешко вкара за "червените бикове" още във втората минута. Той бе точен с глава от няколко метра, но съдиите отмениха гола заради засада - доста спорно решение, след като повторенията показаха, че Шешко не е в нередовна позиция при отбелязването на гола.

Евентуално може да се говори за нередовна ситуация на Бенямин Хенрихс, който бе зад вратаря Андрий Лунин, но в крайна сметка така и не игра с топка и не повлия директно на ситуацията.

Отмененото попадение не намали устрема на Лайпциг и домакините атакуваха с всички сили, но така и не успяха да зарадват пълните трибуни с попадение.

Мотивацията им обаче бе секната рано през втората част, когато Реал нанесе своя удар. Браим Диас изведе "лос меренгес" напред, реа,лизирайки истински шедьовър. Той получи топката на дясното крило, след което проби навътре към наказателното поле, елиминирайки безпроблемно трима играчи в бяло, а за финал с майсторски фалцов удар в далечния ъгъл не остави шанс на Гулачи - 1:0 за Реал.

Големият герой за Реал в следващите минути се казваше Лунин. Вратарят отрази последователно редица опити за гол на Дани Олмо и Шешко.

Винисиус пропусна да убие интригата в 72-ата минута, когато от няколко метра разстояние нацели гредата. Малко преди това пропуск направи и Родриго, за когото това бе мач №200 във всички турнири с екипа на мадридския гранд.

Дир.бг