Намиращият се в отлична форма Григор Димитров пренесе доброто представяне и на турнира от категория АТР 500 в Ротердам.

Първата ни ракета стартира надпреварата с победа, като в мач от първия кръг срази италианеца Лоренцо Сонего със 7:6, 6:3.

Григор, който имаше тежък турнир в Марсилия през миналата седмица, завършил с финал, изигра силен и бърз мач, в който успя да се справи със световния №48 за 92 минути.

Макар в хода на мача Гришо да показа леки колебания, българинът като един истински топ тенисист успяваше да усети в кой момент трябва да вдигне нивото и да повиши агресията, а това в крайна сметка му донесе заслужената победа в мача.

Така Гришо вече е във втория кръг на един от най-силните си турнири в исторически план, а там го очаква добре познатия Мартон Фучович, когото българинът победи с 3:1 сета на старта на Australian Open.

Мачът започна по възможно най-добрия начин за Гришо, който проби още в откриващия гейм.

Сервисът на неговия опонент бе далеч от оптимален и Григор се възползва, а след това завтъврди пробива си и поведе с 2:0.

Лоренцо Сонего обаче напипа верния ритъм, след което използва леко колебание и подценяване на някои ситуации от Гришо, за върне светкавично пробива, като с три поредни гейма на сметката си, италианецът вече водеше с 3:2.

До края на сета Григор пропиля един брейкбол, но и от своя страна имаше доста сериозна доза късмет в десетия гейм, когато мрежата го спаси от това да подари сетбол на опонента.

В крайна сметка сякаш логично сетът трябваше да се решава с тайбрек, в който Гришо играеше доста по-солидно, на два пъти повеждаше с минипробив, но и на два пъти позволяваше по наивен начин Сонего да го изравни. В първия от тези случаи това се случи с двойна грешка.

Все пак с третия си минипробив Григор поведе с 6:4 и още веднага реализира мачбола си, затваряйки тайбрека със 7:4.

Вторият сет премина със седем гейма без пробиви, като Димитров и Соенго имаха по своя критичен миг.

Първо българинът имаше два брейкбола, но с отлични сервиси в точния момент Сонего се справи, а гейм по-късно италианецът на два пъти можеше да се възползва от изключително наивни грешки на българина, но за щастие това не се случи.

Така дойде осмият и решителен гейм. Като един опитен топ тенисист Григор вдигна агресията в точния момент и набързи си извоюва два скрити мачбола.

Той реализира втория шанс, проби за 5:3, а веднага след това на свой сервис затвори мача с 6:4 във втория сет.

Дир.бг