Григор Димитров излиза на корта в Ротердам отново днес, след като в сряда стартира участието си там с хубава победа над италианеца Лоренцо Сонего (7:6, 6:3).

Следващият съперник на първата ни ракета е Мартон Фучович от Унгария, а мачът им е откриващ в програмата на централния корт на турнира, като стартът е в 12:00 часа наше време.

Предаването ще е на MAX Sport 1 HD, ще следим срещата за вас и на Corner.bg.

Димитров и Фучович са се срещали четири пъти досега, като балансът е равен - 2-2 победи. Последните два мача бяха спечелени от българина, включително на тазгодишното издание на Australian open през януари - в четири сета.

Наградата за победителя днес е среща в четвъртфинал срещу Александър Шевченко (Казахстан) или Холгер Руне (Дания).

В сряда вечер шампионът от Мелбърн Яник Синер изнесе поредната си лекция на корта - 6:3, 6:3 срещу местната звезда Ботик ван де Зандсхулп.

Италианецът още няма загуба през 2024-а (8-0), а серията му е вече от 25 победи в 27 двубоя. Най-впечатляващото е, че три от тези успехи са срещу Новак Джокович, а колко тенисисти могат да се похвалят с това?

Следващият му съперник в Ротердам ще е Гаел Монфис.

Андрей Рубльов надигра Феликс Оже-Алиасим с 3:6, 7:6, 7:6, а австралиецът Алекс Де Минор победи с 6:3, 6:1 Давид Гофен, за да достигнат Андрей и Алекс до среща помежду си в следващия кръг.

Dir.bg