Лудогорец направи равенство 0:0 като гост на швейцарския Сервет в първи мач от плейофния елиминационен кръг на турнира Лига на конференциите.

Със сигурност добър турнирен резултат преди реванша в Разград след седмица, а и резултат, от който Лудогорец не бива да се оплакват с оглед показаното.

Не може да се каже, че Сервет надигра родния шампион, но все пак швейцарците създадоха единственото чисто положение в мача, докато Лудогорец буквално не създаде нищо в предни позиции.

По поведението на родния шампион си личеше, че ремито би се приело като добър резултат, а в швейцарския лагер си пролича разочарованието от факта, че не бе взет домакински аванс.

Така всичко в този сблъсък, който още след жребия се очакваше да е доста равностоен ще се решава на "Хювефарма Арена", като на собствен терен Лудогорец ще опита да отстрани съперник в Европа през пролетта за първи път от десет години н

Мачът започна с един опасен изстрел на левия краен бранител на разградчани Сон, който стражът на швейцарците спаси, а обещаващото начало не бе подплатено с нови ситуации пред вратата на Жереми Фрик.

До последната 90-а минута Лудогорец така и не създаде нищо интересно в атака, не отправи нито един опасен удар повече, а с оглед на всичко това, то ремито със сигурност ще бъде прието като позитивен резултат в лагера на родния шампион.

Сервет от своя страна също нямаше изобилие от положения, макар през почти целия мач да изглеждаше по-опасният тим в предни позиции.

Но общо взето всичко на терена в Женева се развиваше някак мудно, предпазливо и без кой знае какви интересни мигове, а първото наистина чисто положение дойде в 80-ата минута.

Тогава Лудогорец като по чудо не инкасира гол, защото след разбъркване в наказателното поле Алексис Антунеш отправи удар към опразнената врата на българския тим, но на пътя на топката се озова ... негов съотборник.

Нападателят Ензо Кривели някак неориентирано не усети как ще се развие ситуацията и от голлинията буквално спаси противниковата врата, а Серджио Падт със сигурност ще трябва да му благодари, че без да иска запази вратата му суха.

Преди това чисто положение Стеванович веднъж стреля опасно с глава, шанс имаше и пред Антунеш, но нищо толкова опасно за вратата на Лудогорец.

Ако има момент, за който Сервет трябва да съжалява, то това е именно тази нелепа ситуация от 80-ата минута.

При всички положения швейцарците ще съжаляват, че няма да пътуват с аванс до Разград, а с оглед показаното днес, това 0:0 бе максимумът, който Лудогорец заслужаваше от стадиона край Женевското езеро.

Дир.бг